Bezig met laden...

     X

     Tegemoetkoming Vaste Lasten open voor mkb

     TVL opvolger van TOGS-regeling

     subsidie, tvl, vaste lasten, regeling, togs, ondernemer, mkb
     Eind juni opent de TVL: de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Met deze regeling stelt de overheid mkb-bedrijven, die getroffen zijn door de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19, in staat hun vaste lasten te betalen. De subsidie is bedoeld voor bedrijven en verenigingen die meer dan 30% van hun omzet verloren hebben door de coronacrisis. De tegemoetkoming ondersteunt bij het betalen van vaste lasten zoals huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen.

     De subsidie is geen vooraf vastgesteld bedrag, zoals bij de Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS). De TVL is veel meer dan de TOGS toegespitst op het individuele niveau van de ondernemer. Het subsidiebedrag hangt af van het omzetverlies en de omzet in de referentieperiode (in principe dezelfde periode in 2019).

     SBI-codes
     Voor de vaste lasten wordt een gemiddeld percentage per sector berekend, op basis van gegevens van het CBS. De exacte berekening staat binnenkort op de website van de RVO. Het maximale subsidiebedrag van de TVL bedraagt € 50.000 voor 4 maanden, namelijk vanaf 1 juni tot en met 30 september 2020.

     De TVL richt zich op dezelfde doelgroep als de TOGS. Voor de TVL gelden daarom dezelfde SBI-codes als voor de TOGS. Ondernemers kunnen in het overzicht kijken of hun bedrijf hieronder valt.

     Nieuwe aanvraag
     Het is geen voorwaarde dat een ondernemer de TOGS heeft aangevraagd. Wel moet er een (nieuwe) aanvraag voor de TVL-subsidie worden gedaan. Informatie en aanvraagformulieren zijn binnenkort te vinden op de RVO-website. Voor de aanvraag is eHerkenning (niveau 1 of hoger) of DigiD nodig.

     De TVL wordt naar verachting eind juni geopend.


     Redactie TQL 

     Illus.(cc): sidne

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets