Bezig met laden...

     X

     Kwart werknemers rekent op hoger loon

     Slechts 1 op 9 verwacht lager salaris in 2021

     loon, salaris, werknemer

     Ongeveer één op de vier Nederlanders verwacht in 2021 een loonstijging, ondanks de coronacrisis. Slechts één op de negen rekent op een lager salaris, blijkt uit een peiling van HR-bedrijf en salarisverwerker Visma Reat. Het Centraal Planbureau rekent voor volgend jaar op een gemiddelde stijging van de cao-lonen met 1,4 procent.

     Bijna een kwart van de Nederlanders verwacht volgend jaar een loonstijging, ondanks de coronacrisis. Twee op de drie ondervraagden verwachten dat hun nettoloon gelijk blijft. Zo’n 11 procent van de geënquêteerden rekent volgend jaar op een daling van het salaris.

     'Ondanks de negatieve berichtgeving rondom de coronacrisis, is werkend Nederland redelijk positief gestemd', stelt Joke van der Velpen, kennismanager bij Visma Raet.

     Volgens de augustus-raming van het Centraal Planbureau komt de gemiddelde groei van cao-lonen dit jaar uit op 2,5% en valt de loongroei in 2021 terug tot 1,4% onder druk van de coronacrisis.

     Tevreden vanaf modaal
     Over het algemeen zijn Nederlanders tevreden over hun salaris, concludeert de HR-dienstverlener. Zodra er modaal of meer wordt verdiend, geeft ruim 80 procent van de ondervraagden aan tevreden te zijn. Van de werknemers die een beneden modaal salaris ontvangen is 44 procent te spreken over hun inkomen. In de definitie van het CPB is een modaal bruto inkomen dit jaar 36.000 euro.


     Redactie TQL

     Illus.(cc): wwag

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets