Bezig met laden...

     X

     SLIM-subsidie voor ontwikkelen medewerkers

     Aanvraag voor 1 oktober

     slim, subsidie, ontwikkelen, leren, loopbaanadvies, scholing

     Veel mkb-ondernemers vinden het lastig om de noodzakelijke scholing en opleiding van medewerkers binnen hun bedrijf in kaart te brengen. Tijdgebrek, kosten of geringe kennis over de scholingsmogelijkheden spelen een rol. De Stimuleringsregeling leren in het mkb (de SLIM-regeling) kan hierbij helpen. De aanvraagperiode voor de SLIM-subsidie sluit op 30 september.

     In een veranderende arbeidsmarkt waarin werk steeds digitaler wordt is het belangrijk dat werkenden zich blijven ontwikkelen. De SLIM-subsidie is bedoeld voor mkb-ondernemers die willen investeren in leren en ontwikkelen binnen het bedrijf. De subsidie varieert van 5.000 euro tot maximaal 25.000 euro.

     Hiermee kunnen de scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming worden geinventariseerd of loopbaanadviezen worden aanvgeraagd. Ook een bedrijfsschool oprichten en een praktijkleerplaats in de derde leerweg aanbieden komen in aanmerking voor de subsidie

     Voorwaarden
     Mkb-ondernemers uit alle sectoren kunnen een aanvraag indienen. Zij kunnen van de regeling gebruikmaken als zij minder dan 250 werknemers in dienst hebben en de jaaromzet van het bedrijf lager is dan 50 miljoen euro (of een jaarbalans onder de 43 miljoen euro). Om van de regeling gebruik te maken, moeten bedrijven zich als aanvrager registreren op het e-portaal van Uitvoering van Beleid. Als er meer aanvragen binnenkomen dan budget beschikbaar is, worden de projecten op basis van lotingsvolgorde beoordeeld.

     Met de SLIM-subsidie krijgt de ondernemer 60% van de kosten om de leercultuur in het bedrijf te bevorderen van de overheid vergoed. Voor kleine bedrijven (tot 50 medewerkers) is dit zelfs 80 procent. De initiatieven hebben een looptijd van 12 maanden en moeten uiterlijk binnen drie maanden na toekenning starten.


     Redactie TQL

     Illus.(cc): tgree

     Ebooks


     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets