Bezig met laden...

     X

     Opleidingen - Technische Bedrijfskunde bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen

     Technische Bedrijfskunde     • InstituutHanzePro, Hanzehogeschool Groningen
     • NiveauBachelor
     • SoortKlassikaal
     • Totale lesduur4 dagen
     • Kosten€1.988 excl. BTW
     • Max deelnemers30

     Gratis brochure

     Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

     Uitgebreid

     Doel

     In de opleiding Technische Bedrijfskunde leert u technische en bedrijfskundige problemen op te lossen door het analyseren, ontwerpen en verbeteren van producten en processen. Tegelijkertijd kunt u het totaaloverzicht behouden over het technische en bijbehorende bedrijfskundige proces. U bent in een organisatie de verbindende schakel tussen techniek en management.

     Gecombineerd studieprogramma

     Het bedrijfsleven wil ingenieurs die de kennis van verschillende disciplines met elkaar kunnen verbinden. Breed opgeleide engineers dus. De Hanzehogeschool biedt daarom de deeltijd bacheloropleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde aan. In samenspraak met- en vanuit de behoefte van het bedrijfsleven is een gecombineerd studieprogramma opgezet. De eerste anderhalf jaar van de opleidingen zijn gecombineerd en daarna volgt u de gekozen opleidingsrichting. U kunt op dat moment ook nog van opleidingsrichting veranderen.

     Opbouw studieporgramma

     De opleiding bestaat uit 8 modules van een half jaar. U begint met drie basismodules.

     U begint met drie basismodules:

     • Productontwikkeling
     • Procesverbetering
     • Technisch projectmanagement

     Na het volgen van de basismodules bepaalt u zelf in welke volgorde u de vervolgmodules volgt:

     • Duurzaam ondernemen
     • Maintenance Engineering
     • High Tech Systems and Materials
     • Greenbelt

     U sluit de opleiding af met de module Afstuderen. In veel gevallen is het mogelijk om de afstudeeropdracht bij uw werkgever te voltooien.

     Heeft u de juiste vooropleiding en werkt u minimaal 3-5 jaar op Hbo-niveau? Dan kunt u bij ons een scan doen om te bepalen of we uw studie kunnen verkorten of verlichten.

     Flexibel studeren in deeltijd

     De opleiding is flexibel en modulair van opzet. Daardoor is het goed aan te passen aan uw persoonlijke situatie. U bepaalt zelf de manier van studeren.

     Ervaring loont, en dat is in het onderwijs niet anders. Wij bouwen voort op 10 jaar ervaring met flexibel onderwijs. Het flexibele karakter van de opleiding maakt het mogelijk vanuit huis, vanuit uw werkplek of in een klassikale omgeving te studeren. Ook een combinatie van deze onderwijsvormen is mogelijk. De onderwijsvorm is tijdens de studie tevens gemakkelijk te wijzigen. Ons onderwijs maakt het volgen van jouw studie ook vanuit het buitenland mogelijk.

     Het modulaire karakter van de opleiding maakt het mogelijk om zelf het tempo te bepalen waarin u de opleiding volgt. U kunt alle modules achter elkaar volgen, maar het is ook mogelijk om na het afronden van één of enkele modules een pauze in te lassen.

     Deze opleiding doet mee aan het OCW-experiment leeruitkomsten, gericht op het flexibiliseren van het deeltijdonderwijs. Dit experiment loopt van 1 juli 2016 t/m 30 juni 2022.

     Praktijkgericht studeren in deeltijd

     De opleiding hbo Technische Bedrijfskunde deeltijd is zeer praktijkgericht. De studie voert u deels uit op uw eigen werkplek. Zo past u de opgedane kennis meteen toe en kunt u werk en studie optimaal combineren. Beschikt u niet over een relevante werkplek, dan dient u stage te lopen.

     Doelgroep

     • Mensen die op mbo-niveau werken in een technische omgeving en willen doorgroeien.
     • Mensen die op hbo-niveau werken en naar een managementfunctie in de techniek willen doorstromen.
     • Mensen die hun loopbaan een nieuwe wending willen geven en/of hun beroepsmogelijkheden willen vergroten.

     Instroomniveau

     Toelatingseisen:
     Havo/Vwo: Heb je een havo- of vwo-diploma met profiel Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid of Economie & Maatschappij dan ben je direct toelaatbaar. Met het profiel Cultuur & Maatschappij ben je niet toelaatbaar.

     Mbo: Niveau 4-diploma. Studenten uit de alle mbo-domeinen zijn direct toelaatbaar. Wij adviseren dringend dat je je inhoudelijk voorbereidt op de hbo-opleiding van je keuze. Dat kan op twee manieren:
     1: Volg één of meerdere doorstroomkeuzedelen
     2: Maak gebruik van het voorbereidingsaanbod op www.mbonoordnederland.nl. Je vindt hier informatie over voorbereidingscursussen, lesstof voor zelfstudie en oefenmateriaal voor Wiskunde B.

     Aanvullende toelatingsvoorwaarden: u moet op jaarbasis minimaal 504 uren werkzaam zijn in een aan de studie verwante functie en bedrijf.

     21+ regeling: Ouder dan 21 en niet de juiste vooropleiding? Na een toelatingsonderzoek waarin uw kennis van Wiskunde, Nederlands en Natuurkunde getoetst wordt, bent u mogelijk alsnog toelaatbaar. Voor informatie over de toelatingstoetsen zie toelatingstoetsen

     Overige data

     De deeltijd(avond)opleiding start ieder jaar per 1 september. De afstandsvariant start, bij voldoende deelname, ook in november, februari en april.

     Tijden

     Maandag- en donderdagavond van 18:00 tot 22:00 uur en incidenteel op andere momenten. Voor de afstandsvariant gelden na de startdag twee verplichte contactdagen per studiejaar.

     Toetsing
     Toetsen worden online ’s avonds afgenomen.
     Als student moet je beschikken over een computer met webcam of camera, microfoon en goed werkend internet.

     Duur

     Gemiddeld een halfjaar per module, totale duur minimaal 4 jaar. Heeft u met uw vooropleiding, werkervaring of wellicht cursussen de nodige aantoonbare ervaring op hbo-niveau opgedaan, dan kunt u mogelijk vrijstelling krijgen voor bepaalde studieonderdelen.

     Voor dat u begint met de opleiding heeft u gesprek met de instroom coördinator om te kijken of u in aanmerking komt voor een versnelde route (en dus voor vrijstellingen)

     Tijdsinvestering

     Gemiddeld 25 uur per week, niet rekening houdend met de mogelijkheden om een deel daarvan op je werk te doen.Naast de 2 lesavonden blijft er dan ongeveer 16 uur per week voor zelfstudie over. Ook voor de afstandsvariant geldt een gemiddelde studieduur per week van 20-25 uur.

     Kosten

     Zie hanze.nl/collegegeld. Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor u of uw werkgever. Neem contact op om te kijken welke financiële regelingen voor u van toepassing zijn.

     Locatie

     Groningen of via afstandsleren

     Bijzonderheden

     Aanmelding
     Voordat u zich aanmeldt via www.studielink.nl verzoeken wij u om onderstaand intakeformulier in te vullen. Na ontvangst hiervan wordt u uitgenodigd voor een (telefonisch) intakegesprek, waarna u een studieadvies ontvangt. U vindt het intakeformulier op de website HanzePro.

     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Deze opleidingen worden u aangeboden in samenwerking met Springest

     Zoek binnen opleidingen


     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets