Bezig met laden...

     X

     Opleidingen - Jaarrekening lezen | E-learning bij Stepmile

     Jaarrekening lezen | E-learning     • InstituutStepmile
     • SoortE-Learning
     • Kosten€295 excl. BTW

     Gratis brochure

     Jaarrekeninglezen E-learning

     Voor wie?

     De training Jaarrekeninglezen is geschikt voor iedereen die een financiële basis wil krijgen en jaarrekeningen wil leren lezen. Voor deze training is geen basiskennis of vooropleiding noodzakelijk. Deze training is geschikt voor iedereen die meer financiële verantwoordelijkheid heeft gekregen in zijn werk en daarvoor een financiële basis wil ontwikkelen. Na deze training kun jij iedere jaarrekening lezen!

     Wat leer je?

     Tijdens deze E-learning Jaarrekeninglezen leer je de financiële basis, en leer je onder andere; 'wat een balans' is en 'waarom het toerekeningsbeginsel zo belangrijk is'. Je leert het verschil tussen ontvangsten en opbrengsten én waarom dit zo belangrijk is als je financiële informatie gaat analyseren; de basis van jaarrekeninglezen.

     Jaarrekeninglezen: terug naar de basis

     Doordat deze training teruggaat naar de basisbeginselen leer je een methodiek om vanuit de basis financiële informatie te begrijpen. Je leert de juiste vragen te stellen aan financiële experts. Deze training jaarrekeninglezen is generiek; behandelt alle soorten jaarrekeningen; van dienstverlenende bedrijven, tot overheidsfinanciën. Deze brede en solide basis zorgt dat jij na afloop iedere jaarrekening kan lezen!

     Jaarrekeninglezen: creatief boekhouden

     Vanuit de basis ga je je verdiepen in jaarrekeninglezen. De verschillende balansposten worden behandeld; Je leert wat vreemd vermogen is en wat het exacte verschil met het eigen vermogen is. Je leert onderscheid maken tussen de verschillende soorten activa en doorziet ook welke activa een risico vormen voor een bedrijf. Je ziet hoeveel 'lucht' er in de balans zit.

     Bedrijven 'sturen' soms met resultaat, je leert waarom voorzieningen daarin een belangrijke rol vervullen en hoe deze gebruikt worden door 'creatieve boekhouders'. Als je alle jaarrekeningen doorziet ga je leren financiële informatie te analyseren; je begint met de kengetallen te bepalen. Je ziet dan snel of een organisatie financieel 'gezond' is. Na afloop van de training kun jij snel informatie doorzien, gedegen conclusies trekken en slimme beslissingen nemen op basis van een jaarrekening. Deze compact en intensieve training heeft al veel deelnemers geholpen om de volgende stap te maken in hun loopbaan. Tot onze cursisten behoren ervaren medewerkers, ambtenaren, starters, maar ook CEO's en COO's van de grootste ondernemingen van Nederland.

     Jaarrekeninglezen: Verder leren?

     Heb je na deze E-learning de smaak te pakken dan kun je ervoor kiezen de training uit te breiden met de training Financiën voor niet-financiële managers, waar je nog meer leert over de financiële wereld en bijvoorbeeld de onderwerpen als begroting en budgetteren aan bod komen. De training Jaarrekeninglezen vormt de eerste module van deze succesvolle training, die heb jij dan al afgerond. Je kunt ook de vervolgopleiding online volgen, of je kunt ervoor kiezen de vervolgopleiding (deels) klassikaal te volgen. Alles precies zoals het jou uitkomt, waar en wanneer jij wil.

     Na afloop van deze online training Jaarrekeninglezen kun je een jaarrekening analyseren en financieel goed onderbouwde conclusie trekken. Je bent een gedegen professionele gesprekspartner op financieel gebied.

     Programma

     Het programma van de training Jaarrekeninglezen is zo opgebouwd dat vanuit de basis steeds verder 'ingezoomd' wordt op meer complexe vraagstukken. Vanuit een eenvoudig massaproductiebedrijf naar complexe dienstverlening en verslaggeving van financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars.

     Het programma in grote lijnen:

     • Historie financiën
     • Basis van financiën
     • Balans en jaarrekeninglezen
     • Casus 1 | Balans en Winst- en verliesrekening
     • Jaarrekening en jaarverslag
     • Wettelijke kader
     • Casus 2 | Kennistoets Jaarrekeninglezen
     • Financiële analyse en kengetallen
     • Casus 3 | Jaarrekeninganalyse

     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Deze opleidingen worden u aangeboden in samenwerking met Springest

     Zoek binnen opleidingen


     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets