Bezig met laden...

     X

     Opleidingen - Lean IT Kaizen - e-learning bij Pink Elephant Education B.V.

     Lean IT Kaizen - e-learning     • InstituutPink Elephant Education B.V.
     • SoortE-Learning
     • Totale lesduur8 dagen
     • Kosten€599 excl. BTW

     Gratis brochure

     Lean IT® richt zich specifiek op de toepassing van Lean binnen IT-processen. Na succesvolle toepassing in productie (Lean manufacturing) en dienstverlening (Lean services), maakt de toepassing van Lean in IT de laatste jaren een sterke ontwikkeling door. De Lean principes hebben betrekking op het verhogen van de waarde voor de klant, het verwijderen van verspilling (werk dat geen waarde toevoegt), het management als facilitator, het betrekken van alle medewerkers in de organisatie, continue verbetering en waarde borgen met minder werk.

     Organisaties halen steeds meer voordeel door Lean IT® toe te passen binnen de IT afdelingen. Kaizen (Kai = veranderen, Zen = naar het goede) is een continue verbeteringsaanpak die wordt ondersteund met de managementcyclus DMAIC. Dit is een projectmatige aanpak met als uitgangspunt een gedefinieerde, noodzakelijke verbetering, gebaseerd op een erkend en geprioriteerd probleem. Als communicatiemiddel wordt de A3-methode gebruikt als basis voor het geleidelijk voltooien van een verbetervoorstel.

     De Lean IT Kaizen training
     De LeanIT Kaizen Lead training gaat een stap verder dan de Foundation training. Bij deze training geven we handvatten op het gebied van continue verbetering, zodat u deze direct in uw eigen bedrijf/praktijk kan toepassen. Een Lean IT Kaizen Lead werkt aan verbetering op basis van Lean-principes. De Lean IT Kaizen Lead kan afkomstig zijn uit elke laag en uit elke afdeling van de IT-organisatie.

     Bij de Lean IT Kaizen e-learning wordt ingegaan op de belangrijkste zaken rond het organiseren en uitvoeren van een Kaizen-event. De DMAIC-methode voor probleemoplossing komt veel uitvoeriger aan bod dan bij de Foundation-training. Daarnaast laten we zien hoe de uitkomsten van een Kaizen-event met behulp van de A3-methode kunnen worden vastgelegd en gecommuniceerd. De training heeft als doel u kennis bij te brengen die u via praktische opdrachten ook leert toe te passen. Hierdoor bent u na afloop in staat om vol zelfvertrouwen een Kaizen-event te leiden.

     Na het volgen van deze training bent u bekend met de belangrijkste begrippen uit Kaizen en beschikt u over de volgende vaardigheden:
     • Organiseren van een Kaizen-event
     • Leiden van een Kaizen-event
     • Kennis over het DMAIC-model overdragen op anderen
     • Identificeren en definiëren van problemen
     • Opstellen van een dataverzamelplan
     • Achterliggende oorzaak van problemen analyseren
     • Inzicht in verschillende verbetermethoden en weten hoe u deze kunt toepassen
     • Opstellen van een beheerplan
     • Duurzaamheid van verbeteringen waarborgen     Nadat je je hebt ingeschreven voor de Lean IT Kaizen e-learning ontvang je een bevestigingsmail en een aparte mail met inloggegevens voor onze online leeromgeving. Hier volg je de e-learning en oefen je voor het examen. Je hebt één jaar onbeperkt toegang tot het materiaal.

     Zodra je alle stof hebt doorlopen en klaar bent voor het examen, gebruik je de code die op de voucher staat die je in een aparte mail hebt ontvangen van het exameninstituut (Peoplecert, Exin of APMG).
     Met deze examenvoucher kun je inloggen bij het exameninstituut en het examen online (op je laptop met webcam) maken op een door jouw gewenst tijdstip en locatie.

     Vragen over de e-learning of de examenprocedure? Bel gerust even: 088-2356600 en vraag naar de afdeling Education.

     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Deze opleidingen worden u aangeboden in samenwerking met Springest

     Zoek binnen opleidingen


     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets