Bezig met laden...

     X

     Opleidingen - Lean IT Kaizen bij Quint

     Lean IT Kaizen     • InstituutQuint
     • SoortIn-company / Maatwerk
     • Totale lesduur3 dagen
     • Kosten€9.735 excl. BTW
     • Max deelnemers12

     Gratis brochure

     In deze Lean IT Kaizen training brengen we je alle fijne kneepjes bij op het gebied van continue verbetering, zodat je optimaal bent voorbereid op jouw rol als Lean IT Kaizen Lead. Een Kaizen Lead werkt aan verbetering op basis van Lean principes. De Kaizen Lead kan afkomstig zijn uit elke laag en uit elke afdeling van de IT-organisatie.

     Waarom deze Lean IT Kaizen training?

     Lean principes hebben betrekking op het verhogen van de waarde voor de klant, het verwijderen van verspilling (werk dat geen waarde toevoegt), het management als facilitator, het betrekken van alle medewerkers in de organisatie, continue verbetering en waarde borgen met minder werk. Streef je naar het betrouwbaar en op het juiste moment ontwikkelen, realiseren en leveren van de juiste klantwaarde tegen de laagst mogelijke kosten? Wil je op een professionele wijze de Lean IT transformatie ondersteunen in lijn met de gekozen strategie? Dan is deze Kaizen training iets voor jou! Kaizen (Kai = veranderen, Zen = naar het goede) is een continue verbeteringsaanpak die wordt ondersteund met de managementcyclus DMAIC. Dit is een projectmatige aanpak met als uitgangspunt een gedefinieerde, noodzakelijke verbetering, gebaseerd op een erkent en geprioriteerd probleem. Als communicatiemiddel wordt de A3-methode gebruikt als basis voor het geleidelijk voltooien van een verbetervoorstel.

     Wat ga je leren?

     Na het volgen van deze training ben je bekend met de belangrijkste begrippen uit Kaizen en beschik je over de volgende vaardigheden:

     • Organiseren en leiden van een Kaizen event
     • Kennis over het DMAIC model overdragen op anderen
     • Identificeren en definiëren van problemen
     • Opstellen van een dataverzamelplan
     • De achterliggende oorzaak van problemen analyseren
     • Inzicht in verschillende verbetermethoden en weten hoe u deze kunt toepassen
     • Opstellen van een beheerplan
     • De duurzaamheid van verbeteringen waarborgen

     Opzet Lean IT Kaizen training

     De training duurt drie dagen. Tijdens de training gaan we uitgebreid in op de belangrijkste zaken rond het organiseren en uitvoeren van een Kaizen event. Daarnaast komt ook de DMAIC methode voor probleemoplossing veel uitvoeriger aan bod dan bij de Lean IT Foundation training. Bovendien laten we zien hoe de uitkomsten van een Kaizen event met behulp van de A3 methode kunnen worden vastgelegd en gecommuniceerd. De training heeft als doel kennis bij te brengen die je via praktische opdrachten ook leert toe te passen. Hierdoor ben je na afloop in staat om vol zelfvertrouwen een Kaizen event te organiseren en te leiden.

     Vereiste voorkennis

     Deelnemers dienen in het bezit te zijn van het Lean IT Foundation certificaat.

     ​Lean IT Kaizen certificering

     Deze training bereidt je voor op het APMG Lean IT Kaizen examen en de daarbij behorende certificering. De training is gebaseerd op de specificaties van de Lean IT Association (LITA) . ​LITA bepaalt de standaarden op het gebied van Lean IT kennis en kunde. De kwaliteit van de training, het lesmateriaal en de trainers zijn beoordeeld en geaccrediteerd volgens LITA normen. 

     Gratis toegang


     Heeft u al een account? Log dan hier in.

     Inloggen in "Mijn TQL"
     Heeft u nog geen account? Klik hier om een account aan te maken

     Deze opleidingen worden u aangeboden in samenwerking met Springest

     Zoek binnen opleidingen


     Opleidingen


     Op zoek naar een passende opleiding?
     Kies uit ruim 25.000 opleidingen, trainingen en cursussen.  

     TQL Tweets