Zoeken naar woorden in teksten, titels of in URL's

Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden:
  • Allintext: - U vindt de webpagina's waarin alle zoekwoorden die u wilt aantreffen in de tekst door 'allintext:' te gebruiken. Bijvoorbeeld: 'allintext:vakantie kust huisje'.
  • Intext: - Gebruik 'intext:' om pagina's te vinden waarin een zoekterm in de tekst voorkomt en andere zoektermen ergens anders in het document , bijvoorbeeld in een titel of in het webadres (URL). Voorbeeld: 'intext:liverpool john lennon'.
  • Allintitle: - Websites bestaan uit meerdere pagina's die elk een unieke titel hebben. Om alle zoekwoorden die in een titel van een pagina voorkomen te vinden gebruikt u 'allintitle:'. Voorbeeld hiervan is 'allintitle: the white house' of 'allintitle: bibliotheek deventer openingstijden'.
  • Intitle: - Om combinaties te vinden van pagina's waarin in de titel een specifiek woord voorkomt, terwijl een ander zoekwoord ergens anders, in de paginatekst of in de URL, wordt benoemd. Voorbeeld 'intitle:help vaccinatie'.
  • Allinurl: - Zoeken naar specifieke pagina's met zoekwoorden die in één webadres voorkomen, bijvoorbeeld: 'allinurl: rtlz nieuws'.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 23 vragen en antwoorden over Effectief zoeken op internet.