Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Ondergetekenden,

[naam werkgever], gevestigd te [adres] [postcode] [plaats], hierna te noemen werkgever

en

[naam werknemer], wonende te [adres] [postcode] [plaats], hierna te noemen werknemer,

verklaren de volgende arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan:

Artikel 1 Tijdsduur

Werknemer treedt met ingang van [datum] als [functie] voor de duur van [aantal] maanden voor [aantal] uur per week in dienst bij werkgever; deze overeenkomst eindigt derhalve van rechtswege op [datum].

De eerste twee maanden gelden als wettelijke proeftijd, gedurende welke zowel werknemer als werkgever deze overeenkomst op ieder moment zonder opgaaf van redenen kunnen beëindigen.

Indien werknemer of werkgever deze overeenkomst na het verlopen van de proeftijd wenst te beëindigen wordt daarbij in ieder geval een opzegtermijn van een (1) maand in acht genomen.

Artikel 2 Werktijden

De werktijden zijn [dagelijks of dag(en)] van [tijdstip] tot [tijdstip], met dertig minuten middagpauze. Werkgever is gerechtigd opdracht te geven tot overwerk.

Artikel 3 Aard van de werkzaamheden

Werknemer verricht in hoofdzaak de volgende werkzaamheden: [werkzaamheden].

Als de bedrijfsomstandigheden dat eisen is werkgever gerechtigd gedurende korte tijd aan werknemer ook andere werkzaamheden op te dragen.

Artikel 4 Beloning

Het aanvangssalaris wordt bepaald aan de hand van de CAO voor het [bedrijfstak] bedrijf, salarisgroep [nummer] schaal [nummer] en bedraagt € [bedrag] bruto per maand.

Werknemer ontvangt een vakantietoeslag van [percentage] procent, uit te betalen in de maand juli en berekend over het bruto salaris exclusief overwerk dat in de voorafgaande twaalf maanden is verdiend.

Artikel 5 Vakantie

Werknemer heeft recht op [aantal] vakantiedagen per jaar, in overleg met werkgever op te nemen.

Het vakantiejaar loopt van 1 mei tot 30 april.

Werknemer dient tenminste vijf vakantiedagen aaneengesloten op te nemen. Werkgever is gerechtigd om ten hoogste twee collectieve dagen per vakantiejaar vast te stellen.

Artikel 6 CAO

Voor zover in deze overeenkomst niet anders is bepaald zijn de bepalingen van de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor het [bedrijfstak] bedrijf van toepassing.

Artikel 7 Geheimhouding

Werknemer heeft een geheimhoudingsverplichting ten aanzien van alle bedrijfsaangelegenheden in de ruimste zin van het woord, zowel gedurende als na afloop van de dienstbetrekking.

Overtreding van dit beding zal gedurende de dienstbetrekking worden beschouwd als een dringende reden voor ontslag op staande voet, onverminderd het recht van werkgever tot het vorderen van volledige schadeloosstelling.

Bij overtreding van dit beding na afloop van de dienstbetrekking verbeurt werknemer ten gunste van werkgever een direct opeisbare boete van €..............., onverminderd het recht van werkgever tot het vorderen van volledige schadeloosstelling.

Artikel 8 Eigendommen van werkgever

Alle materialen, zoals bijvoorbeeld gereedschappen en schrijfgerei, die door werkgever aan werknemer ter beschikking zijn gesteld zijn en blijven eigendom van werkgever. Het is verboden deze materialen voor privégebruik aan te wenden, anders dan met uitdrukkelijke toestemming van werkgever.

Alle op schrift gestelde bescheiden, van welke aard dan ook, die via werkgever zijn verkregen door werknemer, zijn en blijven eigendom van werkgever. Het is werknemer verboden om deze bescheiden mee te nemen naar huis, te vermenigvuldigen of aan derden ter hand te stellen, een en ander voor zover de werkzaamheden dit niet noodzakelijk maken.

Alle eigendommen van werkgever dienen door werknemer ongevraagd onmiddellijk aan werkgever ter hand te worden gesteld bij het eindigen van de arbeidsovereenkomst, of zoveel eerder als werkgever verlangt.

Deze overeenkomst telt [aantal] genummerde bladzijden.

Aldus in tweevoud opgemaakt en ondertekend te [plaats] op [datum],

[naam werkgever]     [naam werknemer]




 
Dit is een arbeidscontract voor bepaalde tijd. Na afloop van de termijn die in de overeenkomst is vastgelegd kunt u het contract verlengen. Wanneer u dat niet doet eindigt de arbeidsovereenkomst van rechtswege op de in de overeenkomst genoemde datum. Waarschuwing: wetten en regelingen kunnen wijzigen en onoordeelkundig gebruik van deze overeenkomst kan onbedoelde juridische consequenties hebben. Laat u bij twijfel adviseren door een deskundige. Alhoewel bij het samenstellen van deze uitgave de grootst mogelijke zorg in acht is genomen kan voor de volledigheid en juistheid van de inhoud niet worden ingestaan en aanvaarden auteur en uitgever daarom geen aansprakelijkheid.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 40 vragen en antwoorden over Overeenkomsten (modellen).