Clausule winstafhankelijke uitkering in arbeidsovereenkomst


Clausule WINSTAFHANKELIJKE UITKERING, eventueel opnemen in individuele arbeidsovereenkomst

  1. Werknemers die op 31 december van het jaar waarover de uitkering plaatsvindt in dienst zijn van de werkgever, komen in aanmerking voor een winstafhankelijke uitkering met inachtneming van de bepalingen van dit artikel.
  2. Onder winst wordt verstaan de winst voor belastingen, zijnde de bedrijfsresultaten onder aftrek van rente, afschrijvingen en voorzieningen plus diverse baten en lasten, die betrekking hebben op het betreffende boekjaar. Het totaal aan uit te betalen winstafhankelijke uitkeringen, vermeerderd met het werkgeversaandeel sociale lasten, mag niet leiden tot een negatief resultaat.
  3. De betaling van de uitkering vindt plaats in de maand december van enig jaar naar rato van het aantal gewerkte maanden in dat jaar.
  4. In geval van volledige arbeidsongeschiktheid van langer dan twee maanden, telt de daaropvolgende periode niet mee voor de berekening van de winstafhankelijke uitkering.
  5. Als grondslag voor de berekening van de winstafhankelijke uitkering geldt twaalfmaal het vaste overeengekomen maandsalaris voor de maand december van het jaar van uitbetaling. Het winstpercentage bedraagt <percentage>%, voor zover in enig jaar wordt voldaan aan het onder lid 2 vermelde.
  6. Op het uit te keren bedrag worden loonheffing en premies sociale verzekeringen ingehouden.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 40 vragen en antwoorden over Overeenkomsten (modellen).