Cursus-/opleidingsregeling

Voor het volgen van cursussen door medewerkers kent [naam werkgever] twee regelingen, waarbij de kosten geheel of ten dele voor rekening van de werkgever komen:

a) Cursussen, naar het oordeel van de directie, relevant voor de uit te oefenen functie binnen het bedrijf, die een medewerker op eigen initiatief gaat volgen, kunnen voor [..%] vergoed worden door het bedrijf. Na het behalen van het diploma of certificaat wordt een gelijk bedrag door het bedrijf aan de medewerker vergoed.

b) Cursussen, naar het oordeel van de directie, noodzakelijk voor de huidige of toekomstige uit te oefenen functie binnen het bedrijf, worden voor 100% vergoed door het bedrijf.

Cursussen als bedoeld onder a) komen slechts voor vergoeding in aanmerking indien dit door de directie toegekend is voordat de definitieve verplichtingen aan worden gegaan ten opzichte van de cursusinstelling. In alle gevallen kan uitputting van het beschikbare opleidingsbudget reden zijn een verzoek tot vergoeding af te wijzen.

Vergoeding van cursuskosten als hier bedoeld heeft het karakter van een salarisvoorschot tot 1,5 jaar na de laatste gelegenheid waarbij voor de betrokken cursus examen is of had kunnen worden afgenomen. Daarom dient bij beëindiging van het dienstverband binnen deze termijn het voorschot te worden terugbetaald aan [naam werkgever].

NB.
Formaliseren via brief of formulier, te ondertekenen door werknemer en werkgever, waarin wordt vastgelegd:
  • naam cursist, cursus-/opleidingsnaam,
  • start-/einddatum,
  • afspraken over welke regeling van toepassing is,
  • en welke eventueel aanvullende condities,
Toevoegen aan personeelsdossier.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 40 vragen en antwoorden over Overeenkomsten (modellen).