Nuluren contract II

Nuluren-contract (of arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitgestelde prestatieplicht')

De ondergetekenden

De [naam bedrijf ], statutair gevestigd te [adres] hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], hierna te noemen 'Werkgever';

en

De [naam], [geboortedatum], wonende [adres] hierna te noemen 'Werknemer'.

ln overweging genomen:

a. Werknemer zal voor de duur van [x] maanden in de functie van [functie] werkzaamheden verrichten op [adres bedrijfslocatie] voor Werkgever en daartoe een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitgestelde prestatieplicht met Werkgever aangaan. De werknemer treedt met ingang van [datum] bij werkgever in dienst.
b. Werknemer zal verplicht zijn, indien hij wordt opgeroepen, aan de oproep gehoor te geven.
c.  Partijen wensen deze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitgestelde prestatieplicht en
de daarbij behorende voorwaarden, hierna schriftelijk vast te leggen.

Komen als volgt overeen:

Artikel 1. Oproepen
Werkgever zal Werknemer oproepen, indien in bijzondere omstandigheden behoefte is aan extra arbeidskrachten. Werknemer verklaart zich bereid aan een oproep van Werkgever gehoor te geven.

Artikel2. CAO
Op deze arbeidsovereenkomst is van toepassing de 'Collectieve Arbeidsovereenkomst [naam]'. Ingeval de bepalingen zoals opgenomen in de nu geldende CAO wijzigen dan maken deze wijzigingen onverminderd deel uit van deze overeenkomst en komen zij in plaats van hetgeen reeds is overeengekomen in deze overeenkomst.

Artikel 3. Werkzaamheden
Werknemer zal alle werkzaamheden verrichten, welke hem in verband met de functie door Werkgever of zijn gemachtigde in één van de bedrijfslocaties zullen worden opgedragen. Daarnaast zal Werknemer ook andere werkzaamheden verrichten, voor zover dit redelijkerwijs van hem kan worden gevergd; daarbij zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met zijn normale werkzaamheden. indien er voor werknemer in de eigen bedrijfslocatie geen werk voorhanden is, vindt uitwisseling tussen de bedrijfslocaties van werkgever plaats.

Artikel 4. Duur dienstverband en proeftijd
1. Het dienstverband is aangegaan voor de tijd van [x] maanden en eindigt van rechtswege op [datum].
2. Wederzijds geldt een proeftijd van [x] maand[en]. Gedurende deze proeftijd kunnen partijende arbeidsovereenkomst iedere dag beëindigen.

Artikel 5. Opzegging en beëindiging
1. ledere partij heeft het recht de arbeidsovereenkomst tussentijds op te zeggen, mits daarbij de CAO en de wettelijke bepalingen in acht worden genomen. Conform de Collectieve Arbeidsovereenkomst [naam] zal de opzegtermijn van de Werknemer [x] maanden van de  Werkgever [x] maand bedragen.
2. Indien de arbeidsovereenkomst na het verstrijken van de duur waarvoor hij is aangegaan stilzwijgend wordt voorgezet, geschiedt deze voortzetting voor dezelfde duur als waarvoor deze overeenkomst is aangegaan, maar maximaal 1 jaar en onder dezelfde voorwaarden.

Artikel 6. Werktiiden
De  werktijden zullen liggen binnen de [x]dag tot en met [x]dag van [xx:xx] tot [xx:xx] uur.

Artikel 7. Wijze van oproep
Werkgever is verplicht werknemer voor de beoogde arbeid op te roepen uiterlijk 24 uur voordat met werkzaamheden moet worden begonnen. De oproepen zullen doorgaans mondeling (telefonisch) geschieden. Bij de oproep zal werkgever vermelden voor welke periode(n) werknemer wordt opgeroepen.

Artikel 8. Salaris
1. Werknemer ontvangt een uurloon van € [xx,xx] bruto per daadwerkelijk gewerkt uur. Het salaris wordt, onder aftrek van de wettelijke verplichte en overeengekomen inhoudingen, op of voor het einde van elke maand volgend op de maand waarin de werknemer daadwerkelijk heeft gewerkt, betaald door overmaking op een door werknemer aan te wijzen bank- of girorekening.
2. Werknemer heeft slechts recht op loon indien en voorzover hij/zij werkzaamheden voor werkgever heeft verricht. Voor de eerste [x] maanden van deze overeenkomst geldt het voorgaande ongeacht of de oorzaak van het niet verrichten van werkzaamheden voor rekening van werknemer of werkgever komt.

Artikel 9. Vakantiedaqen en Vakantiegeld
1. Werknemer heeft recht op een toeslag voor opgebouwde vakantie-uren, deze toeslag zal maandelijks afgerekend worden op basis van het daadwerkelijk aantal arbeidsuren.
2. Het recht op vakantiegeld, te weten [x]%, wordt achteraf berekend over de daadwerkelijk uitbetaalde gewerkte uren/dagen en wordt tevens maandelijks afgerekend.

Artikel 10. Arbeidsonqeschiktheid
Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid zullen Werkgever en Werknemer hun wettelijke verplichtingen naleven. Tevens zal Werknemer de voorschriften en voorwaarden als bepaald in het Personeelshandboek [bedrijfsnaam] naleven.

Artikel 11. Pensioenregelinq
Er is voor Werknemer een pensioenregeling getroffen

Artikel 12. Geheimhoudinqsbedinq
Zowel gedurende; de arbeidsovereenkomst als na beëindiging daarvan, is het Werknemer verboden, op enigerlei wijze aan derden, in welke vorm ook, direct of indirect, mededeling te doen van of aangaande enige bijzonderheid het bedrijf van Werkgever of een met Werkgever gelieerde onderneming betreffende of daarmee verband houdende, waaronder mede begrepen maar niet beperkt tot productie bedrijven, leveranciers, half fabrikaten en leveranciers gereed product, modellen, ongeacht of dergelijke informatie is voorzien van een aanduiding waaruit de vertrouwelijke aard of de eigendom van die informatie blijkt, en ongeacht de wijze waarop die bijzonderheid Werknemer ter kennis is gekomen.

Artikel 13. Non-concurrentiebedinq
Indien deze arbeidsovereenkomst binnen de proeftijdperiode niet wordt opgezegd, dan geldt het navolgende:
1. Het is Werknemer verboden gedurende een periode van een jaar na beëindiging van de arbeidsovereenkomst, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Werkgever op enigerlei wijze, direct dan wel indirect, tegen vergoeding of om niet, werkzaam te zijn voor een concurrent van Werkgever. Onder een concurrent wordt in ieder geval verstaan een onderneming op het gebied van [producten of diensten]. ln ieder geval, maar niet uitsluitend worden als concurrent begrepen [bedrijfsnamen]. Verder is het Werknemer gedurende deze periode verboden een met het bedrijf van Werkgever of aan haar gelieerde onderneming concurrerend bedrijf te vestigen, te drijven, mede te drijven of te doen drijven, of bij een dergelijk bedrijf enig belang te hebben of daarin of daarvoor op enigerlei wijze werkzaam te zijn, hetzij tegen een vergoeding, hetzij om niet. Tot slot is het Werknemer verboden gedurende een periode van eenjaar na beëindiging van de arbeidsovereenkomst, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Werkgever op enigerlei wijze, direct dan wel indirect, tegen vergoeding of om niet, werkzaam te zijn voor [bedrijfsnamen] en/of hun directe en indirecte aandeelhouders en/of dochtermaatschappijen en daaraan gelieerde partijen.
2. Het is Werknemer verboden zowel gedurende de arbeidsovereenkomst als gedurende een periode van [periode] na beëindiging daarvan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Werkgever, werknemers van Werkgever of een daarmee gelieerde onderneming (i) te benaderen met de intentie om die persoon in dienst te nemen of anderszins werkzaamheden te laten verrichten bij Werknemer, een aan Werknemer gelieerd bedrijf dan wel een nieuwe werkgever van Werknemer, dan wel (ii) in dienst te (laten) nemen of anderszins werkzaamheden te laten verrichten bij Werknemer, een aan Werknemer gelieerd bedrijf dan wel een nieuwe werkgever van Werknemer dan wel (iii) bewegen hun arbeidsrelatie met Werkgever te beëindigen cq. niet voort te zetten. Onder werknemers van Werkgever of een daarmee gelieerde onderneming worden in het kader van dit artikellid mede begrepen personen die in een periode van een jaar voorafgaand aan de benadering of indienstneming, in dienst zijn geweest van Werkgever of een daarmee gelieerde onderneming.
3. Het is Werknemer verboden zowel gedurende de arbeidsovereenkomst als gedurende een periode van een jaar na beëindiging daarvan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Werkgever, leveranciers of afnemers of andere relaties van Werkgever ertoe bewegen hun relatie met Werkgever geheel of gedeeltelijk te beëindigen of met hen transacties aan te gaan.
4. Bij iedere overtreding van het in lid 1 genoemde concurrentiebeding, het in lid 2 genoemde wervingsverbod en/of het in lid 3 genoemde relatiebeding worden de in lid 1,lid 2 en/of lid 3 genoemde perioden van een jaar verlengd met de duur van de overtreding.

Artikel 14. Boetebedinq
ln afwijking van art. 7:650 lid 3, 4 en 5 BW, verbeurt Werknemer bij overtreding van de verboden genoemd in artikel 12 en  13 een onmiddellijk opeisbare boete van € [bedrag] aan Werkgever voor elke overtreding, alsmede € [bedrag] voor elke dag dat de overtreding voortduurt, onverminderd het recht van de Werkgever om, in plaats van boete, volledige schadevergoeding te vorderen.

Artikel 1 5. Leqitimatieplicht
Werknemer is verplicht Werkgever een kopie te verstrekken van een legitimatiebewijs als voorgeschreven in de Wet op de identificatieplicht en zich te allen tijde op de werkplek te kunnen legitimeren.

Artikel 16. Slotbepalinqen
1. Werknemer is gehouden aan de bepalingen van het Personeelshandboek [bedrijfsnaam] en eventuele toekomstige versies daarvan. Een exemplaar van dit handboek is Werknemer ter hand gesteld en wordt geacht onderdeel uit te maken van deze arbeidsovereenkomst.
2. Werknemer stemt hierbij uitdrukkelijk in met verstrekking van een elektronische loonstrook.
3. Werkgever behoudt zich het recht voor om deze arbeidsovereenkomst eenzijdig te wijzigen en/of aan te vullen.
4. Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. De Nederlandse rechter is bij uitsluiting bevoegd om van geschillen direct of indirect voortvloeiend uit deze overeenkomst kennis te nemen.

Zo in [aantal]voud getekend, te [plaats] op [datum].



handtekening werkgever handtekening werknemer
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 40 vragen en antwoorden over Overeenkomsten (modellen).