Met welke opmaakregels moet ik rekening houden?

Zorg dat u een goede eerste indruk maakt, besteed aandacht aan de opmaak. Bovendien is het cv dan beter 'scanbaar'. Maak alinea’s niet te lang, werk met een prettig leesbaar lettertype (met Times New Roman, Arial en Verdana zit u in ieder geval veilig) en werk met bulletpoints of tussenkopjes. Maak veel gebruik van witruimte om overzicht en rust te creëren, en geef met kleur accenten aan de meest relevante vaardigheden, trainingen of werkervaring. Een foto maakt het cv meer persoonlijk. Gebruik wel een passende, professionele foto.
Loop vervolgens alles nog een keer goed na. Controleer op doublures in, goed lopende zinnen en type- en spelfouten. Vraag altijd iemand anders om het cv nog eens na te lezen, want vaak ziet u uw eigen fouten niet. Fouten in een cv staan bijzonder slordig en het is voor veel recruiters een reden om iemand af te wijzen.
Maak het cv bij voorkeur in Word, deze slaat het document op als .doc(x). Deze extensie is in bijna elk tekstverwerkingsprogramma te openen. Of verstuur het document als pdf.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 16 vragen en antwoorden over Professioneel cv in 10 stappen.