Wat gaat er veranderen door gebruik van video?

Video wordt om meerdere redenen steeds belangrijker voor SEO. Youtube is nu al de tweede zoekmachine na Google search. Het gebruik van smartphones versterkt dit, omdat ook daar video's de voorkeur hebben boven teksten. Het is dan ook een goede strategie om video’s te maken en te uploaden naar Youtube. Een Youtube-video op de webpagina (embedded) maakt die pagina beter zichtbaar in de zoekresultaten. Ook eigen vlogs worden gewaardeerd, foto's, filmpjes, infographics of mooi opgemaakte quotes vergroten de kans dat mensen meer betrokken raken bij uw content.
Een tweede reden waarom video belangrijk is is de tijd die mensen op een webpagina blijven, de zogenaamde 'dwell time'. Google gaat er van uit dat de kwaliteit van een webpagina beter is naarmate bezoekers er langer verblijven. Embedded videos kunnen de gemiddelde lengte van een pagina bezoek flink opschroeven. Ook als u zelf geen video's produceert is het zinvol video's van anderen te laten zien. Het publiek dat liever kijkt dan leest wordt hiermee ook nog eens vergroot.
Ten slotte wordt het belang van video voor SEO groter door Facebook. Dit komt doordat Facebook zich tot een belangrijke zoekmachine ontwikkelt en doordat het prioriteit geeft aan video.
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 53 vragen en antwoorden over SEO-tips.