Succesvol e-HRM in 10 tips

10 tips om e-HRM tot een succes te maken:
  1. Bepaal een koers. Voor welk probleem is e-HRM nu eigenlijk de oplossing?
  2. Begin met de transactionele processen! Minder tijd hoeven steken in eenvoudige administratie (zoals wijzigen van persoonsgegevens) is uiteindelijk meer tijd voor het broodnodige HR-advies aan leidinggevenden.
  3. Radicale vernieuwingen binnen P&O zelf zijn nodig! Een andere koers vraagt om een andere houding van iedereen maar vooral ook van P&O-medewerkers. Zij dienen het goede voorbeeld te geven; probeer eerst zoveel mogelijk zelf uit.
  4. Maak e-HRM persoonlijk. Maak veel tijd vrij om aandacht te geven aan de wensen (én eventuele zorgen) van gebruikers. Uitgebreid testen van de software en een klantvriendelijke helpdesk zijn in ieder geval belangrijke aandachtspunten.
  5. Zorg voor een goede samenwerking met de leverancier! Vertrouwen is nog steeds de beste basis voor een succesvolle implementatie van e-HRM. Klant én leverancier zullen continue gericht moeten blijven op de te behalen inhoudelijke (HR-)doelen van het project.
  6. Draai er niet om heen. Communiceer! E-HRM heeft voordelen maar ook consequenties voor iedereen. Beloon gewenst gedrag en blokkeer de weg naar oude gewoontes.
  7. Maak het makkelijk. E-HRM is nuttig maar mag ook leuk zijn: onderschat niet het belang van een gebruikersvriendelijk ontwerp van de interface.
  8. E-HRM is niet iets voor ‘erbij’: investeer voldoende tijd en geld in eigen (functioneel) beheer van het systeem én het beheer van de (informatie)behoeften van gebruikers.
  9. Gebruik e-HRM als een vliegwiel om het huis op orde te brengen. Pak inefficiënte processen aan, herontwerp ze en automatiseer ze daarna zoveel mogelijk.
  10. Zie e-HRM als een middel, niet als een doel op zich: de reden voor e-HRM ligt altijd bij HRM.
Meer weten over dit onderwerp: kijk eens bij de Q&A E-HRM
Word pro

Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 1 vragen en antwoorden over Succesvol e-HRM in 10 tips.